Hoe werkt de veiling?

Goederen schenken en kopen. Bij  Schenkhet kan dat op één website, met één account. Klik hieronder op meebieden of op item schenken voor een korte uitleg. Heb je een vraag, kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

 1. Registreren

  Om te kunnen bieden op een item is registratie nodig. Klik rechtsboven op de knop inloggen. Vul daar je gegevens in en kies een wachtwoord. Het is voor ons belangrijk te weten of jij je registreert als particulier of als bedrijf om het juiste BTW-tarief te kunnen toepassen.
  Als alles is ingevuld, klik dan op "registreer". Je krijgt direct een email met een link. Klik op deze link om de registratie te voltooien. Daarna kun je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen en gaan bieden.
 2. De veilingitems

  Bij elk item staat vermeld voor welk goed doel de opbrengst is bestemd, het huidige bod en de resterende tijd. Sommige items worden voor een vaste prijs verkocht; dat wordt duidelijk aangegeven. Bij die items klik je op de knop "nu kopen" en je ziet wat het totale aankoopbedrag is, inclusief 16% veilingkosten. Klik vervolgens op "bevestig aankoop". Dan is het item definitief van jou, tenzij iemand net eerder was.
  Wil je alvast weten wat er binnenkort geveild wordt, klik dan bovenaan op binnenkort geveild. Op dezelfde manier is bij laatst geveild te zien welke items voor welk bedrag zijn verkocht.
 3. Bieden

  Vul bij een item een bedrag in en klik op "plaats bod". Het totaalbedrag, inclusief 16% veilingkosten, wordt getoond. Klik vervolgens op "bevestig bod" en je bod is definitief. Biedingen kunnen niet ongedaan worden gemaakt  en zijn bindend.
  Je bod moet minimaal € 10,00 hoger zijn dan het huidige bod. Bij hogere bedragen is dit bedrag hoger. Kijk hier hoe het precies werkt.
  Het is ook mogelijk Schenkhet automatisch namens jou te laten bieden op een item. Klik hier om te zien hoe dit Autobod precies werkt.
  Als je ingelogd bent, zie je in het menu rechtsboven "Mijn biedingen". Daar vind je al je biedingen terug en kun je zien of je nog de hoogste bieder bent. Je kunt dan weer een nieuw bod uitbrengen.
  Brengt er iemand in de laatste 5 minuten voor sluiting een bod uit, dan verlengen we de sluitingstijd voor dat item met 5 minuten. Komt er nog een nieuw bod? Dan volgt er weer een verlenging.
 4. Verzenden of ophalen

  Bij elk item staat een uitleg over de afhandeling van een item dat je hebt gekocht. De meeste items kunnen worden opgehaald of verzonden. Bij betalen kun je kiezen uit ophalen of laten verzenden.
  We verzenden items per koerier of als postpakket. Klik hier voor informatie over verzending.
  Haal je je aankoop zelf op bij Schenkhet in Nijmegen, kijk dan hier om te zien wanneer we open zijn.
 5. Betalen

  Als je ingelogd bent, zie je in het menu rechtsboven "Mijn bestellingen". Daar vind je al je gekochte items. Je kunt één of meer aankopen tegelijk betalen. Je kunt betalen met iDeal of met een overboeking.
 6. Ga aan de slag!

  Bekijk alle lopende veilingen
 1. Goederen of diensten schenken

  Klik op "Item aanbieden". Stuur minimaal één foto en een inschatting van de waarde van het item. Eventueel kun je een recent taxatierapport toevoegen. Objecten en diensten moeten een minimale taxatiewaarde van € 75,- hebben om geaccepteerd te worden.

  Binnen 7 werkdagen weken krijg je per e-mail één van de volgende reacties:
  - Het item is geaccepteerd voor veiling.
  - We hebben meer informatie nodig.
  - Het item wordt niet geveild.

  Bij het aanbieden kun je kiezen naar welk deelnemend goed doel de opbrengst van het item gaat.
  Bied je voor het eerst iets aan, dan is volledige registratie in eerste instantie niet nodig. Geef wel je e-mailadres op. Dan kunnen we laten weten of je item geveild gaat worden.
  Is bovenstaande procedure voor jou geen geschikte manier om een item aan te bieden, neem dan contact met ons op.
  Heb je een item aangeboden dat geveild gaat worden, maar nog geen account? Dan is registratie nodig.
 2. Registreren

  Registratie is mogelijk via een link in de e-mail met het bericht dat we je item hebben geaccepteerd. Je kunt je ook registreren via de knop inloggen rechtsboven.
  Vul je gegevens in en kies een wachtwoord.  Om het juiste BTW- tarief te kunnen toepassen, is het belangrijk voor ons om te weten of jij je registreert  als particulier of als bedrijf.
  Als alles is ingevuld klik je op "registreer". We sturen je direct een e-mail met daarin een link. Als je die aanklikt, is de registratie klaar.
 3. Ophalen of brengen van items

  Items die je schenkt, worden feitelijk eigendom van het deelnemende goede doel dat jij hebt gekozen. Alleen items die daadwerkelijk bij ons aanwezig zijn, worden geveild. Bij het aanbieden kun je kiezen of we het komen ophalen of dat je het zelf naar Nijmegen brengt. Dit kan op een later tijdstip eventueel nog worden veranderd.
  Voor het ophalen schakelen we koeriersdienst A-one in. A-one neemt contact met je op voor het maken van een ophaalafspraak. Klik hier voor meer informatie.
  Je kunt kiezen of wij de ophaalkosten aftrekken van de veilingopbrengst of dat je de kosten apart wilt betalen. Tijdens het aanbieden kun je die keuze maken. Ook dit kan op een later tijdstip eventueel nog worden veranderd.
  Kom je het item zelf naar Nijmegen brengen, dan zijn daar geen kosten aan verbonden. Klik hier voor onze openingstijden.
 4. Belastingvoordeel

  De taxatiewaarde van je schenkingen is aftrekbaar van de inkomstenbelasting of VPB. Bij "Mijn schenkingen", in het menu rechtsboven, vind je daarom een overzicht van de taxatiewaarden van je geschonken items. Samen met taxateurs bepalen wij de taxatiewaarde, tenzij je zelf een recent en verifieerbaar taxatierapport aanreikt.
  Voor ongebruikte, nieuwe objecten kun je de winkelwaarde opgeven, het liefst aan de hand van een aankoopbon.
 5. De veilingen

  Als we jouw items gaan veilen, sturen we je e-mails om je op de hoogte te houden. Zo weet je wanneer jouw item op de veiling staat en wat het opbrengt. Bij "Mijn account" in het menu rechtsboven kun je aangeven welke e-mails je wilt ontvangen.
 6. Opbrengst van je geschonken item

  Bij "Opbrengst schenkingen" in het menu rechtsboven zie je wat jouw schenking heeft opgebracht. Daarvan gaat 81% naar het goede doel. De overige 19% is ter dekking van kosten.
 7. Ga aan de slag!

  Item schenken
Vragen? Wellicht is de vraag al eerder aan ons gesteld!